Skip to main content

Microsoft OneNote – Overzichtelijke notitieblokken maken

Lamp Kennisbank
Microsoft OneNote – Overzichtelijke notitieblokken maken

Microsoft OneNote – Overzichtelijke notitieblokken maken

Notities worden overal gemaakt. Of het nu gaat om een simpel recept of om het maken van uitgebreide aantekeningen op het werk. Meer en meer zien we dat deze aantekeningen digitaal gemaakt worden. Steeds meer vervangen ze ook de bekende papieren kladblokken. Het maken van digitale aantekeningen gaat steeds makkelijker en hiervoor heb je verschillendeprogramma’s tot je beschikking.

OneNote is zo’n programma. Binnen OneNote kun je snel overzichtelijke notitieblokken maken. Je kunt deze notitieblokken vervolgens benaderen vanaf elk device, zelfs zonder internetverbinding. Hiervoor heb je dan natuurlijk wel de betreffende app nodig. Daarnaast maakt OneNote deel uit van Office 365.

Je hebt binnen OneNote de mogelijkheid om audio en video op te nemen. Afbeeldingen sleep je er gemakkelijk in en je hebt ook snel een overzichtelijke lay-out. Ook werk je heel gemakkelijk met tabbladen zodat je snel bij de juiste informatie komt. Daarnaast is OneNote ook gekoppeld aan Outlook. Je kunt makkelijk samenwerken met gedeelde notitieblokken en je kunt ook eenvoudig notities delen via mail. Ook erg makkelijk binnen OneNote is de mogelijkheid om snel eenvoudige To-Do lijsten te maken. Met de sneltoets CTRL + 1 maak je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een checkbox. Dit maakt het programma ook uitstekend geschikt voor onderwijsdoeleinden omdat hier vaak ook veel gewerkt wordt met checklijstjes. Dit kan erg makkelijk zijn als je bijvoorbeeld samenwerkt met een duo collega zodat je van elkaar snel kunt zien wat al wel gebeurt is en wat nog niet. Standaard zitten er in het programma al veel page templates met een standaard design / opmaak waarvan er altijd wel een bij je past. Natuurlijk kun je dit ook aanpassen naar je eigen smaak of stijl.

Voor meer informatie over OneNote kun je kijken op: www.onenote.com